Ahogy az m1 kommentátora mondta, "Piros-fehér-zöld zászlók és narancs színű lufik a Vörösmarty téren...". Így igaz. A narancs színű lufi éppen most 68%-os. Nőhet még, de ki is pukkadhat.

Vajon mi a jobb az országnak, mi a jobb nekünk: Ha hízik a lufi, vagy ha kipukkad és végleg eltűnik a politika kanálisában?

Mire várhatunk? Senki nem tudja, hiszen már megnyerték a választást és még mindig nem derült kis semmi a programból, csak sejtéseink lehetnek.

Mik ezek a sejtések, miket tervez a pártszövettség?
1. Valószínűleg teljes joggal, azaz szavazati joggal tömegesen megadják a határon túli magyaroknak a magyar állampolgárságot.
Ennek veszélyei egyrészről a
- Az ország területén élők életébe pályán kívülről fognak bekiabálni.
- A határon túli többségiek (románok, szlovákok, szerbek...) épp ezt tudják majd a kisebbségi magyarok ellen felhasználni. Attól kezdve oda lehet vágni nekik, hogy "takarodj haza, büdös magyar!"
- Az ország területén kívül élők jogosultak lesznek a magyarországi támogatásokra, elég lesz ehhez egy itthoni bejelentett lakcím. Valljuk be, erre iparág épül majd. Pénzeért fognak bejelentkezni a magyar nyugdíj reményében...
2. Erősítik a honvédelmet. A FIDESZ lendő hadügyminisztere mondta az Echo TV-ben, hogy ha kicsi is, de a magyar hadipar is foglalkoztatna embereket.
Nyilván egy idő után kell valamit kezdeni egy erős hadsereggel. Vajon mennyire lesz erős a honvédség néhány éven belül?
3. Trianon 90. évfordulója lesz idén. Vajon lesz-e hivatalos nemzeti gyásznap június 4.-e?
Vajon beteljesedik-e a jobboldali emberek álma és 2010. június 4.-én a Kosuth téren közfelkiáltással adják meg minden magyarnak a magyar állampolgárságot.
4. Mi lesz a média törvény sorsa, amelyről 98 óta nem tudtak megegyezni a politikai erők.
Vajon torzul-e olyanná a média törvény, amely előnytelenül befolyásolja a politikai reprezentációt?
5. Mit kezd a FIDESZ a választójoggal? Ha arra gondolunk, hogy a FIDESZ nem lesz képes nagy csodákra az őszi önkormányzati választásokig, valamit lépnie kell. És ha előrehozzák az önkormányzati választásokat csak azért, mert most nyerésben vannak tarolni fognak?
6. Hogyan alakul az egyházak támogatása a KDNP-FIDESZ kétharmados kormányzásával?

És ez csak az első pillanatok kérdései...

Azt már csak feszegetni sem merem, hogy most a FIDESZ egymaga nyert, vagy a KDNP-vel együtt? Mekkora lesz a Keresztény frakció? A párt mérete arányban áll-e a frakció méretével majd?(Előző postomban írtam a FIDESZ fölötti Keresztény befolyásról.)

Minden esetre nagyon érdekesen viszonyul a FIDESZ önmagához. Amikor az elsöprő győzelmükről beszélnek, természetesen CSAK A FIDESZ van. Ám, amikor bizottsági helyekről, felszólalási jogról és egyéb, a parlamentben önálló frakcióval rendelkező pártokat illető lehetőségekről: máris két pártról beszélnek.
Vajon a szavazók tudták, hogy éppen FIDESZ, vagy KDNP képviselőre szavaztak?

Szerző: Siker László  2010.04.25. 21:50 Szólj hozzá!

Címkék: fidesz lufi kdnp narancs voks10

A bejegyzés trackback címe:

https://bolhacirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr751950850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása