Amikor a FIDESZ-nek 1994-ben nem sikerült nyernie, világossá vált, hogy az SZDSZ-el osztozva nem marad tömegbázisa a liberális oldalon, továbbá a magyar tőkésréteg kicsi ahhoz, hogy négy pártot eltartson (akkor MDF, MSZP, FIDESZ és SZDSZ).

A FIDESZ-nek ezért új támogatók és új bázis után kellett néznie. Az MDF és ezáltal az akkori jobbolal nagyot zakózott, a potenciális tömegbázis tehát adott volt. Ekkor még megpróbálkoztak együtt, így lehetett, hogy 98-ban a kisgazdákkal és az MDF-el léptek koalícióra. A FIDESZ bedarálta a kisgazda pártot, de az MDF nehéznek bizonyult, így nem sikerült totális egységbe kovácsolni a jobb oldalt a választásokra. Pénz viszont kellett és egységes jobb oldal nélkül nincs egységes jobb oldali tőkés támogatás. A választás viszont sok pénzbe kerül.

Ekkor figyelhetett fel a FIDESZ egyedüli lehetséges partnerére,  a padsorok végén árválkodó KDNP-re.

A keresztények nevetségesen kevés szavazóval bírtak, ám korlátlannak tekinthető pénzforrás állt rendelkezésükre - nem beszélve arról, hogy még isten is megsegíti őket világi kűzdelmeikben. Így jöhetett létre az ekkor már liberálisból átvedlett jobbos FIDESZ és a végtelenül gazdag, ám politikai teljesítményét tekintve sete-suta KDNP megbonthatatlan szövettsége.

Ez volt tehát az érdek, amely mentét a politikai befolyást áhító egyház és az öncélú hatalmat görcsösen akaró FIDESZ-es fiúk összefűzték soraikat. A narancs logóval immár el lehetett adni a tömjén szagú, nyugaton manapság inkább pedofil ügyeitől hangos egyház vallási ideológiáját. Mondván, Magyarország mindig is keresztény ország volt - megfeledkezve Koppányról és az azóta is dívó antikatolikus magatartásról.

Összeesküvés elmélet?

Meglehet. Ám, ha figyelmesen követjük a FIDESZ-KDNP részéről a megszólalókat, - amint olykor részleteket kotyognak a titkos kormányprogramjukról - akkor észrevehetjük az észrevehetetlent:
1. Az új kormány kötelező hitoktatást akar bevezetni az állami iskolákban.
2. Nyilvánvalóan folytatódik a 98 és 2002 közötti, egyházi iskolákat az államiak rovására előnyös helyzetbe hozó osztogató politika.
3. Valószínűleg további állami támogatás növekedést élvezhetnek majd az egyházak.

A katolikus egyház nem hülyegyerekek játszótere! Nem véletlenül tömik pénzzel a narancs logót és nem véletlenül aggitálnak a miséken. Merthogy manapság ugyanúgy folyik a templomokban az uszítás, mint 2002-ben, vagy 2006-ban, csak ez már nem hír. Erről nem beszél senki. (A 21. századra elméletileg megtörtént a világi és egyházi hatalom szétválasztása, mégis a katolikus templomokban az oltár mellett ott virít a magyar zászló.)

FIDESZ vs. Hitgyüli

Még az is belefér a vallási nyomulásba, hogy a hitgyülivel lepaktáljanak. Aki nézi a Vidám vasárnap című műsort az ATV-n, annak nem titok, hogy kivételesen a FIDESZ békejobbot nyújtott a hitgyülinek. A paktum lényege nyilván az a néhány tízezer hitgyülis biztos szavazó, cserébe a nyugalomért - mert a hitgyüli rendszeres adóellenőrzést kapott a 98-as FIDESZ kormányzás alatt. Jól tudja az, aki köztük mozog.

Ami most következik, az nem más, mint az újkori magyar és európai történelem legsötétebb szövettsége. Az uralkodó vallás és a kétharmados többség birtokosai az állampolgárok fölötti totális hatalomgyakorlást eredményezi majd, minimum négy éveig (vagy 20 évig, ha a határon túliak majd szavazhatnak is magyarországon).

Kétharmad

Meglesz a felhatalmazás és meglesz az ürügy is. Bármit megtehetnek és ha a nép túl szorosnak érzi majd a hatalom folytogató ölelését, elég lesz megemlíteni: "De hát Ti akartátok, hogy rendet tegyünk. A rend áldozatot kíván mindenkitől!"...

Adjon az isten!
 

Szerző: Siker László  2010.04.16. 08:02 Szólj hozzá!

Címkék: politika fidesz egyház kdnp pénz pedofília kereszténység hatalom katolikus

A bejegyzés trackback címe:

https://bolhacirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr121924592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása